diffuser_phase_2

alim05alim052

The main drivers for scheme one were wind circulation, views, and lighting. It was important for me to distinguish a public entrance, so I decided to place it next to Crane Cove Park where most of the circulation would be. There is a cavity within the building in order to ventilate as well as to act as a liminal space as people move from program to program. Views were also a factor with a viewing platform overlooking the harbor. The northern light is entered through an angled cut through the building and southern light is exposed as the building is stepped back.

alim053alim054

This scheme has two main entrances from the east and west side in order to accommodate the incoming traffic of people from the MUNI to Crane Cove Park. The central void acts as a space for both makers and the public to connect while still being in a rather private environment. The form is connected on the roof in order to keep the building cohesive rather than two separate parts.

alim055alim056

The form of scheme three was developed based off of the live/work/make program. Then the block was subtracted for wind circulation and additional transitional spaces for the community to populate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s